Waarom een webapplicatie

Waarom kiezen veel mensen voor een webapplicatie tegenover een applicatie?
Het kan je veel tijd schelen! Veel bedrijven en organisaties investeren in ontwikkeling van mobiele applicaties, maar de realiteit is dat dit niet nodig hoeft te zijn. De meeste bedrijven hebben al hun informatie beschikbaar op hun website en via een webbrowser. Er is geen speciale software nodig om toegang tot deze informatie te krijgen. Daarnaast zijn er tal van voordelen verbonden aan het gebruik van webapplicaties.

  • Je hoeft geen updates uit te voeren of nieuwe versies aan te schaffen; iedere browser die HTML5 ondersteunt, laadt je site correct weer.
  • Altijd bereikbaar, geen gedoe met android of IOS, nee gewoon beschikbaar op het wereldwijde web voor alle devices met internet toegang.
  • Je site werkt altijd, ook als er gegevensverlies optreedt op de server waarop jouw applicatielaag draait; alle content blijft beschikbaar op het internet.- Je bent minder afhankelijk van één leverancier (of ontwikkelaar); iedere organisatie kan haar website zelfstandig beheren of door derden laten beheren.
  • Webapplicaties presteren over het algemeen sneller dan complexe mobiele applicaties, dit komt doordat browsers efficiënter met caching omgaan en minder data hoeft te verzamelen.
  • Makkelijk te intergreren met een bestaande website.
  • Geen dure maandelijkse kosten van kant en klare pakketten met onnodige toevoegingen. Maar een eigen webapplicatie met goedkope maandelijkse kosten voor onderhoud en alleen features die jij wilt.

Voor wat zou ik een webapplicatie nodig moeten hebben?
Een webapplicatie kan verschillende processen oplossen. Denk aan het verwerken van bestellingen, het beheren van klantgegevens of het bijhouden van financiële gegevens. Een applicatie op maat kan ervoor zorgen dat je bedrijf efficiënter werkt en eenvoudiger communiceert met klanten en leveranciers.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere artikelen

Webapplicaties

Waarom een webapplicatie

Waarom kiezen veel mensen voor een webapplicatie tegenover een applicatie?Het kan je veel tijd schelen! Veel bedrijven en organisaties investeren in ontwikkeling van mobiele applicaties,

Wordpress

Alles wat je moet weten over elementor

Wat is Elementor?Elementor is de meest populaire pagebuilder plugin voor WordPress ter wereld. Met meer dan 5 miljoen actieve installaties, 50 miljoen downloads en honderden