Hoe je jouw website razendsnel houdt!

Een snelle website, dat wilt toch iedereen!

Een snelle website is super belangrijk, je wilt natuurlijk dat een klant niet hoeft te wachten tot jouw site is ingeladen. Daarom hier een aantal tips om jouw website zo snel mogelijk te houden en jouw klanten niet hoeven te wachten op het laden van de site.

Litespeed Cache

Elke webpagina heeft cache, de tijdelijke opslag van een webpagina (zie het als jouw geheugen). De cache zorgt ervoor dat een browser niet telkens met de CMS database contact hoeft te maken, doordat de browser deze webpagina heeft opgeslagen krijgt de bezoeker de site sneller te zien. Als een webpagina veel cache moet bijhouden kan het zijn dat de pagina trager wordt. Hierdoor moeten jouw bezoekers dus langer wachten, om dit te voorkomen kun je met Litespeed Cache, een programma dat makkelijk de cache van een website verwijdert, al deze onnodig opgeslagen cache verwijderen. Wanneer je dit doet zal jouw website veel sneller worden!

De cache verwijderen van jouw site doe je alsvolgt:
als eerste moet je via jouw wordpress dashboard naar het kopje “Litespeed Cache”

Wanneer je hierop hebt geklikt klapt het menu zich open en zie je het volgende menu:

Vervolgens klik je helemaal onderaan op het kopje “Toolbox”

Vervolgens krijg je dit scherm te zien en klik je op “Verwijder alle cache” wanneer je dit gedaan hebt wordt jouw website weer razendsnel! Wij raden je aan om dit 1x per week te doen.

Updates

Een andere tip om jouw website snel te houden is het updaten van plugins, thema’s en WordPress zelf. Updates zorgen ervoor dat jouw site beter beveiligd wordt, alle functies beter werken of updates hebben gehad en natuurlijk dat alles weer loopt zoals het moet en hierdoor is jouw site ook weer sneller geworden!

Aphelos hoopt je hierbij genoeg informatie te hebben gegeven over hoe je jouw website sneller en soepeler kunt laten lopen. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn kun je contact opnemen met onderstaande gegevens.

Contact gegevens
E-mail: info@aphelos.com

Deel dit bericht

Andere artikelen

Wordpress

Hoe voeg je een blog toe in WordPress?

WordPress is het bekendste CMS om websites, webshops en webapplicaties mee te bouwen. In deze blog kun je lezen hoe je in WordPress blogt en

Webapplicaties

Waarom een webapplicatie

Waarom kiezen veel mensen voor een webapplicatie tegenover een applicatie?Het kan je veel tijd schelen! Veel bedrijven en organisaties investeren in ontwikkeling van mobiele applicaties,