Hoe een WooCommerce product toevoegen

Producten toevoegen in WooCommerce is iets wat elke webshop-eigenaar zal moeten doen. Er bestaat tenslotte geen webshop zonder producten. Bij WooCommerce is het heel gemakkelijk om producten toe te voegen, uit te zetten of te verwijderen. Wij gaan u stap voor stap uitleggen hoe u dit het makkelijkste kunt doen.

Aller eerst raden wij aan om productcategorieën toe te voegen om ervoor te zorgen dat u alles meteen goed kunt indelen op uw webshop. Om een productcategorie toe te voegen moet u naar het kopje Producten (dit kopje kunt u vinden links in uw scherm.

Wanneer u op het kopje producten heeft geklikt, verschijnt er een submenu hier moet u categorieën aanklikken.

Wanneer het submenu kopje categorieën zich heeft geopend krijgt u het volgende scherm voor u

Wanneer u dit scherm voor u heeft ziet u links het menu “Voeg een nieuwe categorie toe” hier dient u alles in te vullen over u categorie, bijvoorbeeld
-Naam: Voetbalschoenen
-Slug: Voetbalschoenen
-Hoofdcattegorie: (alleen wanneer nodig)
-Beschrijving: Alle voetbalschoenen die wij bezitten.
-Weergavetype: Standaard

We hebben nu een productcategorie aangemaat wat het makkelijker maakt om uw webshop te kunnen organiseren en in te delen. Nu gaan we door met hoe we een product kunnen toevoegen en hoe we die aan een productcategorie kunnen koppelen. Om een nieuw product toe te voegen dient u naar het kopje producten te gaan.

Vervolgens opent er een submenu en klikt u op het kopje nieuw toevoegen. Vervolgens krijgt u het volgende scherm te zien.

In het bovenste veld kunt u de productnaam (titel) invoeren en in het grote veld daaronder, waar u bij een bericht uw artikel schrijft, kunt u de lange productomschrijving invoeren. De lange productomschrijving komt in de beschrijving te staan. Vervolgens komen we uit bij de productgegevens, hier staan een aantal belangrijke opties die u moet invullen. Zo ziet u direct op het tabblad “Algemeen” de mogelijkheid om de prijs van het product in te vullen, of het belastbaar is en in welke belastingklasse het moet vallen. Op het tabblad “Voorraad” kunt u de voorraad beheren en een artikelnummer invoeren. Op het tabblad “Verzendmethoden” kunt u het gewicht, de afmetingen en de verzendklasse instellen. Verder hebben we ook nog de tabbladen “gerelateerde producten”, waar u zelf kunt aangeven welke producten gerelateerd zijn, het tabblad “Eigenschappen”, waar u producteigenschappen kunt toevoegen en het tabblad “Geavanceerd”, waar u een aankoopnotitie kunt plaatsen, de menuvolgorde kunt bepalen en de beoordelingen kunt in- of uitschakelen. Helemaal onderaan de pagina staat tot slot ook nog de box “korte productomschrijving”, de plek waar u dan uiteraard een korte omschrijving van het product kwijt kunt.
Nu u alle belangrijke informatie hebt ingevuld kun je verder met de opties aan de rechterkant. Zo kunt u om te beginnen de productcategorie instellen en eventueel producttags toevoegen. Natuurlijk moeten we ook de productafbeelding niet vergeten, want een bezoeker neemt natuurlijk geen genoegen aan een productpagina zonder afbeelding van het product. Bij het kopje “productafbeelding” kunt u de foto instellen die bezoekers direct te zien krijgen op de productpagina en daarnaast ook op andere plekken op de website. Zo wordt de productafbeelding ook gebruikt op bijvoorbeeld de categoriepagina, in widgets of de homepage. Als u meerdere foto’s hebt van een product, dan kunt u deze toevoegen onder het kopje “Fotogalerij”. De foto’s die je hier toevoegt worden in de meeste thema’s onder de productafbeelding getoond. Als het goed is kunt u deze stappen nog een aantal keer herhalen om uw webshop te vullen. Mochten er vragen zijn kunt u ons altijd contacteren via de Contact pagina.

Deel dit bericht

Andere artikelen

Shopify

Alles wat je moet weten over Shopify

Shopify is één van de meest populaire e-commerce platformen ter wereld. Het is ontworpen om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het starten, beheren

Wordpress

Alles wat je moet weten over elementor

Wat is Elementor?Elementor is de meest populaire pagebuilder plugin voor WordPress ter wereld. Met meer dan 5 miljoen actieve installaties, 50 miljoen downloads en honderden