Alles wat je moet weten over Shopify

Shopify is één van de meest populaire e-commerce platformen ter wereld. Het is ontworpen om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het starten, beheren en groeien van hun online winkel. Maar wat maakt Shopify zo populair? En hoe verschilt het van andere e-commerce platformen zoals WordPress met WooCommerce? In dit artikel zullen we die vragen beantwoorden.

Wat maakt Shopify zo populair?
Ten eerste is er de gebruiksvriendelijkheid. Shopify is gemakkelijk te leren en je kunt er snel mee aan de slag. Daarnaast biedt het vele mogelijkheded tot personalisatie, waardoor je je webwinkel naar wens kunt inrichten. Ook zijn er vele apps beschikbaar die je nog verder kunnen helpen bij het runnen van je webwinkel, waaronder betalingsgateways, ordermanagers enzovoort. Tot slot word je door Shopify goed ondersteund: ze bieden gratis telefonische hulp aan én gratis live chat support op hun website! Laat je je shopify webshop bouwen door een professional bij Aphelos, dan helpt deze je graag verder.

Hoe verschilt shopify van andere e-commerce platforms?
Shopifys belangrijkste concurrent is WordPress met WooCommerce dat werd gelanceerd in 2003 als opensource softwarepakket voor bloggen (WordPress). Pas later ontstond de mogelijkheid om webshops hiermee te bouwen (WooCommerce) en sindsdien groeit dit pakket in populariteit als alternatief voor commerciële platforms als Magento of Shopify.

Welk CMS moet ik kiezen?
WordPress is een gratis en open source content management system (CMS) waarmee je zelf je website kunt bouwen. Je hebt geen programmeerkennis nodig, want WordPress is gemakkelijk te gebruiken. Bovendien zijn er veel plugins en thema’s beschikbaar, zodat je je website naar wens kunt inrichten.

Shopify is een commercieel platform voor het opzetten van webshops. Het biedt veel mogelijkheden qua design en functionaliteit, maar de prijs ligt hoger dan die van WordPress. Daarnaast moet je wel programmeerkennis hebben om Shopify te gebruiken.

Wanneer Shopify en wanneer WordPress?
Wil je een website met veel info en een webshop, dan raden wij WordPress aan. Dit komt omdat je bij WordPress er ook nog een website omheen kunt bouwen, Shopify is echt e-commerce gericht dit houdt in dat je er geen website er omheen kunt bouwen.

Zelf bouwen of laten bouwen?
Veiligheid en kwaliteit zijn twee belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden bij het bouwen van een webshop. De veiligheid van je bezoekers is uiteraard erg belangrijk, maar ook de kwaliteit van je webshop is essentieel. Je wilt natuurlijk dat bezoekers terug blijven komen en dat ze vertrouwen hebben in je shop.

Eén manier om ervoor te zorgen dat de veiligheid en kwaliteit gegarandeerd wordt, is door een professionele webbouwer in te schakelen. Zij weten precies wat er nodig is om een goede shop neer te zetten die aan alle veiligheidsnormering voldoet. Daarnaast weet een professional ook hoe hij of zij optimale resultaten kan behalend met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dus als jouw webshop goed vindbaar moet worden op internet, dan ben je bij Aphelos eigenlijk altijd aan het juiste adres!

Deel dit bericht

Andere artikelen

Webhosting

Wanneer kiezen voor managed webhosting?

Managed webhosting is perfect voor iedereen die zijn of haar website wil laten groeien zonder zich druk te hoeven maken over de technische kant ervan!

Wordpress

De voordelen van WordPress

WordPress is het meest gebruikte content management systeem (CMS) ter wereld. Dit komt doordat WordPress eenvoudig in gebruik is en veel mogelijkheden biedt. Eenvoudig in