Alles wat je moet weten over elementor

Wat is Elementor?
Elementor is de meest populaire pagebuilder plugin voor WordPress ter wereld. Met meer dan 5 miljoen actieve installaties, 50 miljoen downloads en honderden miljoenen gebouwde pagina’s, heeft Elementor een uitgebreide gemeenschap van gebruikers. Deze gemeenschap garandeert dat je altijd een antwoord kunt vinden op iedere vraag die je hebt over Elementor.

Wat is een pagebuilder en hoe werkt het?
Voordat we verder gaan, laten we even toelichten wat een page builder is. Een page builder is een plugin die het mogelijk maakt om visueel pagina’s te maken en bewerken op het WordPress CMS. Dit in tegenstelling tot traditionele manieren van paginabouw met code. Met een page builder kunnen zowel beginnende als meer ervaren webdesigners sneller en efficiënter elk soort website bouwen; én dat zonder al te veel technische kennis of code-vaardigheden nodig te hebben. Wanneer je de basis onder de knie hebt en wilt gaan coderen, is dit natuurlijk ook mogelijk.

Elementor staat bekend als de beste WordPress Page Builder ter wereld omdat het de meest gebruikte plugin van dit type is én door alle fantastische functies die hij biedt. Elementor wordt gemiddeld 50 keer per dag geïnstalleerd op live websites, waarmee Elementor de populairste plug-in blijft in de webdesign wereld. Elementor is gelanceerd in 2016. Bij elke update brengt Elementor nieuwe features uit die ontwikkelaars helpen hun werk efficiënter uit te voeren met minder moeite en tijdrovende handelingen. We kunnen dus wel zeggen dat Elementor een page builder is die veel kan en ook nog wel eens onderschat wordt!

Waarom Elementor?
Als je op zoek bent naar een page builder voor WordPress, dan kun je uit veel verschillende opties kiezen. Het gebruik van een page builder kan ervoor zorgen dat het aanmaken van pagina’s of het aanpassen van content een eenvoudige taak wordt. Het is vaak lastig om goede content te schrijven en tegelijkertijd alles mooi eruit te laten zien. Met Elementor hoef je niet meer te kiezen tussen de twee. Elementor is een visuele page builder met veel opties, je kunt met elementor al een basis website bouwen met alleen drag and drop. Maar ben je liever bezig met codes is dit ook zeker mogelijk met Elementor. Omdat Elementor een van de grootste webbouwers is over de hele wereld heeft het een hele grote kennisbank, zo vind je al honderden tutorials (uitleg video’s) over elementor en hoe je er mee begint.

Een WordPress website laten bouwen bij Aphelos met Elementor.
Aphelos bouwt zelf ook graag websites met elementor, dit is omdat wij ervan overtuigd zijn dat jouw website of webshop makkelijk te gebruiken en te begrijpen moet zijn. Daarom hebben we Elementor zo opgezet dat deze makkelijk en snel geleerd kan worden zonder technische kennis. Als wij een website voor jou in wordpress hebben gebouwd, kun je er zeker van zijn dat je geen code ziet maar dat het echt simpel is om content te beheren. Doordat Elementor zo goed is doorontwikkeld zie je meteen wat er gebeurd en hoe het eruit ziet, foto’s en teksten zijn in een handomdraai aangepast en binnen een aantal seconde ook meteen bewerkt op de website.

Elementor is eenvoudig te leren zodat je makkelijk een basis site op kunt zetten.
Er zijn veel manieren om Elementor onder de knie te krijgen, zoals eerder gezegd staat het internet bomvol met uitleg video’s over de webbouwer Elementor. Zo kun je gebruik maken van een tutorial en stap voor stap meedoen, hier leer je snel mee en krijg je de basis vaak al snel onder de knie. De pagebuilder wordt ook geleverd met een aantal demo-sites hiermee kun je snel wijzigingen doen en de basis goed begrijpen, erg handig als je alleen content hoef te wijzigen. Oftewel, Elementor is een zeer gebruiksvriendelijke webbouwer / pagebuilder die ervoor zorgt dat je makkelijk basis sites kunt bouwen. Als je een gebouwde website hebt die bomvol zit met snufjes dan is Elementor erg makkelijk om je content aan te passen zonder dat het mogelijk is dat je iets sloopt aan je eigen site.

Wanneer de gratis versie en wanneeer de pro versie?
Wanneer kies je nu voor de pro versie van elementor? Elementor is er al gratis, hiermee kan je de basis doen en is het goed voor een kleine informatie site die niet al te veel moet kunnen. Elementor pro biedt veel meer opties, zo krijg je bij de pro versie veel meer al klaar gemaakte website blokken, kun je pop ups bouwen, formulieren toevoegen, sticky elementen, webshop functies incombinatie met woocommerce denk aan categorie widgets en het opmaken van product pagina’s. Bij elementor kun je super veel en kun je er eigenlijk alles mee bouwen wat je maar zou willen. Zo zie je dus dat je met de pro versie veel meer kunt dan met de gratis versie, dit is dan ook een aanrader. Elementor pro kost natuurlijk wel geld, voor een website kost het $49 per jaar, dit is omgerekend naar euro €46,45, je kunt hier elementor pro aanschaffen.

Deel dit bericht

Andere artikelen

Shopify

Alles wat je moet weten over Shopify

Shopify is één van de meest populaire e-commerce platformen ter wereld. Het is ontworpen om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het starten, beheren

Webapplicaties

Waarom een webapplicatie

Waarom kiezen veel mensen voor een webapplicatie tegenover een applicatie?Het kan je veel tijd schelen! Veel bedrijven en organisaties investeren in ontwikkeling van mobiele applicaties,